Alle autonome samfunn og regioner i Spania

Alle autonome samfunn og regioner i SpaniaLista over alle regionene i Spania. Vi sammenligner priser for leiebiler i de fleste regionene. Bestill leiebil i en region som Castilla y León, Murcia, Castilla-La Mancha, Baskerland, Catalonia, Kanariøyene, Aragón, Galicia, Andalucía, Madrid, Valenciana. Det finnes også informasjon om servedigheter, destinasjoner og popuære steder, samt hvordan du kan komme deg rundt i regionen.

Spania er et land som ligger i det sørvestlige Europa som er delt inn i 17 autonome samfunn og to autonome byer, hver med sin egen unike kultur, historie og tradisjoner. Noen av regionene i Spania inkluderer:

 1. Andalusia: Andalusia ligger sør i Spania, og er kjent for sin rike historie, fantastiske strender og pulserende kultur.
 2. Aragon: Aragon ligger i det nordøstlige Spania, og er kjent for sitt vakre landskap, inkludert Pyreneene og elvedalen Ebro.
 3. Asturias: Asturias ligger nordvest i Spania, og er kjent for sin vakre kystlinje og sine pittoreske landsbyer.
 4. Balearene: Balearene er en øygruppe som ligger i Middelhavet som er kjent for sine vakre strender og livlige natteliv.
 5. Baskerland: Baskerland, som ligger nord i Spania, er kjent for sin unike kultur og mat, inkludert retter som pintxos (tapas) og txakoli (en hvitvin).
 6. Kanariøyene: Kanariøyene er en øygruppe som ligger utenfor den nordvestlige kysten av Afrika som er kjent for sitt varme klima og vakre strender.
 7. Castilla-La Mancha: Castilla-La Mancha ligger sentralt i Spania, og er kjent for sin rike historie og kulturelle attraksjoner, inkludert byen Toledo og Don Quixote-ruten.
 8. Castilla y León: Castilla y León ligger i Nord-Spania, og er kjent for sin rike historie, inkludert byene Salamanca og León, og dets vakre landskap, inkludert fjellkjeden Sierra de Guadarrama.
 9. Catalonia: Catalonia ligger i det nordøstlige Spania, og er kjent for sin pulserende kultur, vakre strender og ikoniske landemerker som Sagrada Família i Barcelona.
 10. Extremadura: Ligger i det vestlige Spania, er Extremadura kjent for sin rike historie og kulturelle attraksjoner, inkludert byen Cáceres og Monfragüe nasjonalpark.
 11. Galicia: Galicia ligger nordvest i Spania, og er kjent for sin vakre kystlinje, inkludert Rías Baixas, og sin unike kultur, inkludert tradisjonell musikk og dans i regionen.
 12. La Rioja: Ligger i Nord-Spania, er La Rioja kjent for sin vin i verdensklasse og sine vakre landskap, inkludert fjellkjeden Sierra de la Demanda.
 13. Madrid: Madrid, som ligger sentralt i Spania, er hovedstaden og den største byen i Spania og er kjent for sin livlige atmosfære, museer i verdensklasse og ikoniske landemerker.
 14. Murcia: Murcia ligger i det sørøstlige Spania, og er kjent for sine vakre strender, inkludert Mar Menor, og sin rike historie og kulturelle attraksjoner.
 15. Navarra: Navarra ligger i Nord-Spania, og er kjent for sitt vakre landskap, inkludert Pyreneene og elvedalen Ebro, og sin rike historie og kulturelle attraksjoner, inkludert byen Pamplona og Roncesvalles-klosteret.
 16. Valencia: Ligger på Middelhavskysten av Spania, er Valencia den tredje største byen i Spania og er kjent for sine vakre strender, futuristiske City of Arts and Sciences-komplekset og rike historie og kultur.
 17. Ceuta: Ceuta er en autonom by som ligger på den nordafrikanske kysten og er ett av to spanske territorier som ligger på det afrikanske kontinentet. Det er kjent for sin rike historie, inkludert sin rolle som en havn for handel mellom Europa og Afrika, og sine vakre strender.
 18. Melilla: Melilla er den andre autonome byen som ligger i Afrika og er også kjent for sin rike historie og vakre strender. Det ligger på den nordafrikanske kysten, øst for Ceuta.

I Spania er et autonomt samfunn den politiske og administrative avdelingen på første nivå. Det er 17 autonome samfunn og to autonome byer. Spania er ikke en føderasjon, men et desentralisert enhetsland. Autonome byer er Ceuta og Melilla. Autonome samfunn er: Andalusia, Aragon, Asturias, Balearene, Baskerland, Kanariøyene, Cantabria, Castilla og León, Castilla–La Mancha, Catalonia, Madrid-regionen, Extremadura, Galicia, La Rioja, Navarra, Regionen Murcia og det Valencianske samfunnet.

Liste over regioner og autonome samfunn i Spania

A

Andalucía - Aragón - Asturias

B

Balearene - Baskerland

C

Cantabria - Castilla y León - Castilla-La Mancha - Catalonia - Ceuta

E

Extremadura

G

Galicia

K

Kanariøyene

L

La Rioja

M

Madrid - Melilla - Murcia

N

Navarra

V

Valenciana