Topp 7 ting du må gjøre når du reiser til Valencia

Valencia er en av de mest besøkte byene i Spania. Turister elsker Valencia fordi det er en by full av vakker kunst, flott gastronomi, fantastisk arkitektur, fantastiske strender og et flott natteliv.

Lurer du på transport i byen, er det i Valencia et godt offentlig transportsystem, men i høysesongen kan det være lurt å unngå overfylt offentlig transport og høye temperaturer (om sommeren). Å leie en bil er spesielt nyttig hvis du ønsker å besøke omgivelsene til hovedstaden i Valencia eller til og med dra på en utflukt til middelhavsstrendene, som Cullera, Gandía eller Jávea. Du kan enkelt leie og hente en bil på flyplassen.

Hvis du reiser til Valencia og ønsker å få mest mulig ut av reisen din, sørg for at du gjør disse 7 beste tingene å gjøre i Valencia:

ValenciaBesøk byen og se kunst og vitenskap

Dette er et must for enhver første gangs besøkende til byen. The City of Arts and Sciences er et moderne arkitektonisk kompleks dedikert til vitenskap og kultur. Hver bygning i komplekset er dedikert til et spesifikt tema, så i Hemisfèric-bygningen kan du se filmer og dokumentarer i imax, mens du i Oceanogràfic, et banebrytende oceanarium, kan se marine dyr av 500 forskjellige arter og økosystemer på planeten.

Gå til Central Market

Bygningen som huser det sentrale markedet er verdt et besøk for sin imponerende modernistiske arkitektur og for sin historie. Dette markedet er nok et av de beste i Europa, her finner du et stort utvalg av frukt, grønnsaker, kjøtt, sjømat og spanske delikatesser som chorizo, jamón ibérico eller manchego ost.

Nyt Paella og Sangria

Valencia er hjemmet til paella, uten tvil den mest kjente spanske retten av alle. Reiser du til Valencia må du nyte en deilig paella sammen med det beste glasset sangria.

Besøk Serranos tårn

Tårnene til Serranos ble bygget på XII århundre for å fungere som et forsvar for byen. De tilstøtende murene ble revet i 1865, men tårnene forble intakte og er bevart til i dag, fra toppen av tårnene er det en spektakulær utsikt over byen og elven Turia.

Se solnedgangen i Albufera

Albufera nasjonalpark er et spektakulært sted med rolige vann som reflekterer solen ved solnedgang, og skaper en naturlig glød av lys og farger som du ikke kan gå glipp av. Du kan også ta en båttur i løpet av ettermiddagen; det kan være et perfekt fly for å lage fantastiske bilder av dyreliv og landskap.

Vandre i hjertet av byen

Valencias historiske sentrum er vakkert og fullt av historie og kunst. Som i de fleste europeiske byer, er alle severdighetene bare noen få minutter unna hverandre. Ta deg tid til å besøke hjertet av Valencia, du kan også finne små gater med kafeer, restauranter og lokale fasiliteter eller håndverksbutikker.