Benidorm: en bærekraftig og teknologisk turistdestinasjon

BenidormBenidorm legger til side sitt rykte som en gammel turistmaskin og posisjonerer seg nå som en smart og bærekraftig destinasjon. Som den første spanske byen som oppnådde Smart Tourist Destination-sertifisering, utvikler Benidorm nå basert om mobilitet og bærekraft.

«Smart Tourist Destination» er et banebrytende internasjonalt prosjekt som har som mål å utvikle reiselivssektoren gjennom integrering av innovasjon og teknologi i turistdestinasjoner. Det er fem grunnleggende kriterier som må oppfylles for å være en del av dette prestisjetunge nettverket: styring, innovasjon, teknologi, bærekraft og tilgjengelighet.

Benidorm er den første byen i Spania som har nådd alle. Ligger på Costa Blanca, på den spanske middelhavskysten, i provinsen Alicante, i regionen Valencia, har Benidorm tatt steget til å bli en «smart by». Drives av det spanske nettverket RECI (Spanish Network of Intercultural Cities), den største nasjonale koalisjonen for kunnskapsdeling og fremme av samarbeid og samutvikling mellom innbyggere og turister. Benidorm har vært et populært turistmål i Spania siden 1925 og i utgangspunktet hovedsakelig av spanjoler. Men på 1950-tallet fikk det fart og internasjonal oppmerksomhet takket være reiselivskampanjer og kombinasjonen av populære strender og mange skyskrapere.

Det har blitt en etablert feriedestinasjon som noe urettferdig beveger seg fra en sliten charterdestinasjon til en spennende og morsom destinasjon. Benidorm regnes som en pionerdestinasjon blant middelhavsdestinasjoner med en lang historie med charterfly. i bagasjen Et sterkt engasjement for turistmagneten og bærekraft er nøkkelordet på Costa Blanca i Benidorm.

Byen er blant de beste i verden når det kommer til miljømessig bærekraft og er ledende innen fornybar elektrisitet, energisparing, gjenbruk og vannkvalitet. Steg for steg beveger Benidorm seg nå mot en ny modell som en innovativ, tilgjengelig og bærekraftig turistdestinasjon som tilbyr integrerte, fleksible og personlig tilpassede opplevelser og tjenester med høy merverdi for sine innbyggere og turister. Dette er destinasjonen for nordmenn på jakt etter en bærekraftig destinasjon for sin neste ferie.