Sevilla 2023 kåret til European Capital of Smart Tourism

Bilutleie & leiebil SevillaSevilla ble kåret til ‘European Capital of Smart Tourism 2023’ i Brussel i går, 30. november. Sevilla er den tredje mest besøkte bydestinasjonen i Spania og har det raskest voksende antallet besøkende. Takket være dette lever hver fjerde innbygger av turisme. Denne prisen setter Sevilla øverst på den internasjonale rangeringen.

Mottoet til Sevillas kandidatur er «Deling er intelligent». Med dette ønsker de å formidle at deling av erfaringer, steder og ideer er den klokeste måten å velge tittelen tildelt av EU for å anerkjenne destinasjoner som har valgt å innovere for å gjøre reiselivsutvikling mer bærekraftig.

Sevilla blir sammenlignet med mot 28 andre kandidater. fra 13 land, men bare syv fra listen ble invitert til Brussel for å presentere forslagene sine for en europeisk jury. Juryen anerkjente Sevillas prestasjoner når det gjelder tilgjengelighet, bærekraft, digitalisering og engasjement for historisk arv og kreativitet, men ble også imponert over det omfattende aktivitetsprogrammet for 2023.