Vulkaneventyr på Lanzarote, jordens måne

Glem det meste av det du tror du vet om Lanzarote. Liker du liv på føttene, fester, vannsport og eksotiske naturopplevelser, kan dette fort bli ditt nye favorittferiemål.

I fredelig harmoni, vulkanske grotter og månelandskap, ved siden av gylne strender og krystallklart vann. Kontrasten mellom det pulserende livet i byene og det uberørte naturlandskapet på øya er like slående.

– Sportsentusiaster, festglade, og ikke minst kultur- og naturelskere, burde legge reisen til Lanzarote. Det er som å besøke månen uten å forlate jorda, forteller Juan Francisco Cervero, Turistdirektør ved Spanias Turistkontor i Norge.

Lanzarotes unike evne til å forene natur og kultur skylder kunstneren César Manrique, som viet sitt liv til søken etter nettopp denne harmoniske foreningen og la grunnlaget for Lanzarotes erklæring som et biosfærereservat av UNESCO i 1993.

LanzaroteVulkanskapte naturundere

Det er mange steder på øya hvor du kan oppleve det månevulkaniske landskapet med et unikt ekteskap av kunst og kultur og en slående mangel på vegetasjon.

– Nasjonalparken Timanfaya, på imponerende 51.07 kvadratkilometer, består av enorme steinområder uten vegetasjon, og er resultatet av et langvarig vulkanutbrudd på 1700-tallet. Den dag i dag kan temperaturen i bakken måles opp til 120 grader celsius, og fasilitetene i parken er designet av César Manriques, forklarer Cervero.

Det unike og gigantiske vulkanlandskapet kan oppleves fra ryggen til en kamel. fra Echadero de Camellos til fots langs en av de merkede turstiene eller med buss gjennom vakre Montañas del Fuego. Lavaen har formet steinene i finurlige fasonger og farger, og skapt et landskap som kan sammenlignes med månens overflate.

Cueva de los Verdes lavagrotten, Cueva de los Verdes, er et sjeldent naturfenomen skapt av Volcán de la Corona. Vulkangrotten skylder navnet sitt til gjeterfamiliene som gjemte seg der i to måneder mens pirater streifet rundt på øya på leting etter dem.

Det kunstferdige og presise verket på seks kilometer av Jesús Sotos lyser opp de unike fjellformasjonene. Smale grotter og ulendt terreng, oppdag blant annet en fungerende naturlig konsertsal.

Nattens liv og røre

Det livligste nattelivet på Lanzarote er konsentrert rundt de store byene som Puerte del Carmen, Playa Blanca eller Arrecife, hvor du finner et bredt utvalg av diskoteker og dansesaler, barer hugget inn i fjellvulkanen og strandbarer med en unik dekorasjon. Alle er innen gangavstand, noe som gjør det enkelt å flytte fra ett sted til et annet og nyte alt natten har å by på.

Adrenalin, sport og eventyr

Hvis du har lyst på adrenalinkick og eventyr, er det ingen mangel på alternativer. Stup ned i det mystiske havdypet og opplev undervannsmuseet Museo Atlántico, hvor du finner en rekke hjemsøkte undervannsskulpturer. «Sea Trek», eller hjelmdykking, gir deg følelsen av vektløshet og har blitt beskrevet som å gå på månen Skroget holder hodet tørt mens du utforsker havet og oppdager fisk og koraller i fantastiske farger. Foretrekker du å holde deg over vannoverflaten, er ikke vanskelig å flytte, enten det er et surfebrett eller en vannscooter på Lanzarote.

Du kan også øve på kitesurfing, windsurfing, havkajakk og SUP på en av øyas paradisiske strender.

– På øya arrangeres også et av de tøffeste triatlonene i verden kalt «Ironman Lanzarote», informerer Cervero.